Relatietherapie

Als er problemen zijn in de relatie, komt dit vaak door problemen in de communicatie. Ook kan er sprake zijn van verschillende verwachtingen. Je wilt allebei wat anders in de relatie of je wilt wat anders van elkaar.

Misschien bestaan er nog wel kansen voor de relatie, maar niet meer op de manier zoals het eerder ging. Er zijn wel veranderingen nodig om weer samen verder te willen gaan. Het kan zijn dat je in gedachten heen en weer schiet tussen scheiden en opnieuw beginnen.

Wacht niet te lang met het inzetten van hulp. We zien vaak dat partners te lang hopen dat het wel goed komt, of te lang de ogen sluiten voor de problemen. Soms zó lang dat het gevoel voor de partner verdwijnt en er geen gezamenlijke toekomst meer mogelijk is.

Het kan dan prettig zijn om, met iemand, die onbevooroordeeld en onpartijdig is, een gesprek te hebben over jouw gedachten, gevoelens, keuzes en consequenties.

Als je behoefte hebt aan een deskundige die je kan begeleiden bij dit proces, bent je welkom bij ons.

Wij willen samen met jou ordening aanbrengen in alle gedachten, gevoelens  en keuzemogelijkheden. Ook willen we samen met jou onderzoeken waar de oplossingen  liggen voor de huidige problemen.

Er zijn voordelen aan het kiezen voor een psycholoog als relatietherapeut.

Een psycholoog kan niet alleen gesprekken over de relatie begeleiden. Ook kan de psycholoog onderliggende mechanismen met jou bespreken en behandelen. Een psycholoog kan dan, in tegensteling tot een relatietherapeut zonder psychologische achtergrond, met jou dit stuk behandelen zodat het niet meer in de weg hoeft te staan. Dit wordt dan vaak wel door de verzekering vergoed.

Omdat we het zo belangrijk vinden dat je de mogelijkheid krijgt om snel in actie te kunnen komen als je problemen bemerkt hebben we geen wachttijd. Dit wil zeggen , dat je in principe binnen 10 werkdagen terecht kunt voor gesprekken met de psycholoog.