Aanmelden

Je wordt naar de praktijk verwezen door een huisarts, een bedrijfsarts of een medisch specialist. Wij behandelen alleen volwassenen.
Als er sprake is van een vermoeden van een stoornis, zal de arts een verwijsbrief voor je schrijven voor een behandeling bij de psycholoog. Als de originele verwijsbrief bij ons binnen is en alle vereiste informatie ook aanwezig is, dan bellen we je op om een afspraak te maken. We checken dan of de gegevens kloppen die op de verwijsbrief staan en we maken een afspraak.

Een week voor het eerste gesprek sturen we jou een mail waarin staat hoe je je kunt aanmelden voor het online portaal www.mijntherapiedossier.nl. Daar staat een document voor je klaar met de bevestiging van de aanmelding en de behandelovereenkomst. Ook sturen we een mail van www.embloom.nl. Op dit platform staat een vragenlijst klaar staat die je online kunt invullen.

De problemen waarvoor je bij ons terecht kunt zijn onder andere:

  • Stemmingsstoornissen: bijvoorbeeld een depressieve stoornis, overmatige of vlakke emoties, wisselende stemming, geen zin meer om dingen te ondernemen
  • Angststoornissen: bijvoorbeeld paniek, angst om de deur uit te gaan, angst voor bepaalde zaken of situaties
  • Psychotrauma- en stressorgerelateerde stoornissen: bijvoorbeeld herinneringen aan nare gebeurtenissen die maar blijven terugkomen en je leven gaan beheersen
  • Obsessies en compulsies: dwanggedachten en\of dwanghandelingen
  • Ontwikkelingsstoornissen: bijvoorbeeld autisme spectrum stoornis, ADHD
  • Somatisch symptoomstoornissen: bijvoorbeeld onbegrepen lichamelijke klachten

De gesprekken zijn er op gericht om jouw dagelijkse functioneren zo snel mogelijk te herstellen.

Crisis

Bij een crisis of voor zaken die urgent zijn en niet kunnen wachten, kun je het beste contact opnemen met de huisarts of huisartsenpost voor advies en beleid.